Marjolein Fokke – Tandartspraktijk Fokke – Leiden

Marjolein Fokke

Tandarts
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Een goede gezondheid begint bij een gezonde mond, gezond tandvlees en een mooie glimlach.
Als tandarts vind ik het belangrijk optimale zorg te leveren binnen de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Die zorg bestaat in eerste instantie uit voorlichting over gezonde voeding en hoe de mond schoon te houden. Het is een uitdaging om mensen zo te motiveren dat uiteindelijk kan worden volstaan met een periodieke controle en evt. gebitsreiniging.
Tandheelkunde is mijn hobby. Altijd weer leuk om uitdagende klussen te doen, een mond op te knappen, mooi werk en van goede kwaliteit af te leveren. Het blijft ook steeds leuk om me verder te verdiepen in het vak d.m.v. nascholing, studieclubjes, lezingen om nieuwe tips en tricks te leren .Of de nieuw aangeschafte spullen uit te pakken.
Tijdens mijn opleiding heb ik een half jaar in Toulouse, Frankrijk gestudeerd, alwaar ik o.a. als tandarts gewerkt heb in een psychiatrisch ziekenhuis, en me daarnaast verdiept in de endodontologie (wortelkanaalbehandelingen). Vandaar dat er sinds lange tijd een microscoop aanwezig is in de praktijk.
Om netjes en schoon te kunnen werken gebruik ik altijd Cofferdam (een rubberen lapje om de te behandelen tand/kies te isoleren). Voor de patiënt is dat ook comfortabel, wang, lippen en tong worden zo beschermd en er komt niets in de mond terecht.
Naast mijn werk in de praktijk heb ik zitting in het Centraal Tuchtcollege, waar klachten in de tandheelkunde behandeld worden. Leerzaam en een leuke afwisseling.
In mijn vrije tijd ben ik fanatiek wedstrijdzeilster, golfster en zit ik graag op de racefiets.

Terug naar overzicht